Hi! Mijn naam is Renske

Arts Leefstijlgeneeskunde en Orthomoleculaire Therapie

Na jaren gewerkt te hebben in het ziekenhuis heb ik besloten het anders te willen doen. Ik wil de focus verleggen van ziekte naar gezondheid en preventie. Hoe kan je het lichaam zelf op natuurlijke wijze ondersteunen zodat het kan herstellen en weer optimaal kan functioneren. Ik help mee in de zoektocht naar de oorzaak van jouw klacht en de beste behandeling die bij jou past. Naast reguliere behandeling krijg je voeding en leefstijl advies, eventueel in combinatie met suppletie van bijvoorbeeld vitamines en mineralen.  

Mijn verhaal

In 2015 ben ik afgestudeerd als arts aan het Erasmus MC. Na een aantal jaar gewerkt te hebben in het ziekenhuis werd ik in 2018 toegelaten tot de opleiding Dermatologie. Tijdens mijn jaren in het ziekenhuis deed ik er alles aan om patiënten zo goed mogelijk te helpen. Toch bleven veel klachten chronisch en gebruikten patiënten soms jarenlang medicatie. Ik merkte dat veel chronische aandoeningen vooral symptomatisch behandeld werden zonder echt te kijken naar mogelijk onderliggende oorzaken. 

Ik geloofde dat dit anders kon.

In 2019 ben ik daarom gestart met de opleiding ‘Integrative medicine en Leefstijlgeneeskunde’ en later de opleiding ‘Orthomoleculaire Geneeskunde’. Hier deed ik veel kennis op en kreeg ik bovenal nog meer bewondering voor de werking en kracht van het menselijk lichaam. Verschillende aspecten zoals voeding, beweging, ontspanning, slaap, mindset, sociale verbinding en zingeving hebben ontzettend veel invloed op gezondheid en kwaliteit van leven. 

Ik geloof daarom dat persoonlijk voeding en leefstijl advies de basis zouden moeten vormen van preventie en behandeling van chronische, vaak leefstijl gerelateerde gezondheidsproblemen. Daarnaast kan gekeken worden of de behandeling (tijdelijk) aangevuld moet worden met medicatie en/of ingreep. 

In 2022 heb ik besloten te starten met mijn eigen praktijk voor Leefstijlgeneeskunde en Orthomoleculaire therapie. Nu heb ik de mogelijkheid reguliere zorg te combineren met complementaire zorg waarmee ik op een zo compleet mogelijke manier hulp kan bieden.

Met mijn kennis en enthousiasme hoop ik jou te inspireren hoe je met aanpassing van voeding, leefstijl en eventuele suppletie je gezondheid verbetert en klachten vermindert.

Mijn missie is dan ook zoveel mogelijk mensen helpen zich (weer) gezond, fit, en gelukkig te laten voelen.

Opleidingen en werkervaring

Postgraduate Training: Evidence-Based Nutritional Therapy (and Hormonal Therapy) (Dr. Hertoghe Medical School) 

Basis en verdiepingsjaar Integrative Medicine en Leefstijlgeneeskunde (AIM)

Orthomoleculaire therapie, Ortho Health (SOHF)

Orthomoleculair gewichtsconsulent, Instituut voor complementaire zorg en opleidingen (ICZO)

Arts Dermatologie, Sint Franciscus en UMC Utrecht

Zaalarts Chirurgie, Antoni van Leeuwenhoek

Geneeskunde, Erasmus 

Aangesloten bij

Artsen Vereniging Integrale Geneeskunde (www.avig.nl)

Vereniging Arts en Leefstijl (www.artsenleefstijl.nl)