Werkwijze

Persoonlijk behandeladvies met betrekking tot voeding, leefstijl en suppletie

Een langdurige klacht of chronische ziekte is vaak een signaal van het lichaam dat er in het systeem iets niet lekker loopt, zoals een lampje dat aangaat op je dashboard. Bij ons kan dit signaal van alles betekenen bijvoorbeeld een infectie maar ook verkeerde voeding met verstoord microbioom, chronische stress met laaggradige ontsteking of vitamine of mineralen te kort. Al deze verstoringen kunnen een breed scala aan klachten geven.

 

Tijdens het consult neem ik uitgebreid de tijd om samen met jou erachter te komen welke factoren invloed hebben op het ontstaan van jouw gezondheidsklacht.

 

Voor een afspraak heb je geen verwijzing nodig van de huisarts.

Na het maken van de afspraak krijg je een vragenlijst en voedseldagboek toegestuurd. De vragenlijst dien je voorafgaand aan de afspraak ingevuld terug te sturen. Dit is ter voorbereiding op het consult. Om je zo goed mogelijk te helpen wil ik je vragen onderstaande documenten mee te nemen naar het eerste consult:

  • Medicatie overzicht
  • Recente medische brieven m.b.t. de klacht
  • Recente bloeduitslagen en/of ander aanvullend onderzoek
  • Voedseldagboek van twee dagen
 

Het eerste consult duurt ongeveer 60 minuten. Tijdens deze intake bespreken we uitgebreid de huidige gezondheidsklachten, de ingevulde vragenlijst en de gehele (medische) voorgeschiedenis. Hierna vindt lichamelijk onderzoek plaats met eventueel extra metingen. Zo nodig zal aanvullend onderzoek plaatsvinden zoals uitgebreid bloedonderzoek, ontlastingsonderzoek of voedselintolerantietesten.

Aan het eind van het eerste consult krijg je vaak al een eerste advies met betrekking tot voeding, leefstijl en eventuele suppletie. Wanneer alle resultaten van de onderzoeken binnen zijn wordt een persoonlijk behandelplan opgesteld.

Tijdens het tweede consult zullen we de voortgang na het eerste advies en het definitieve behandelplan bespreken. Het aantal en de frequentie van evaluatiemomenten hierna zijn afhankelijk van de situatie.