Leefstijlgeneeskunde

Onder leefstijl vallen verschillende aspecten zoals voeding, beweging, ontspanning, slaap, reductie van blootstelling aan toxines, sociale verbinding en zingeving. Deze factoren hebben allemaal een enorme impact op onze algehele gezondheid en kwaliteit van leven. Iedereen weet dan ook dat een gezonde leefstijl belangrijk is voor het voorkomen van gezondheidsklachten en ziekten.

Daarnaast is er steeds meer wetenschappelijk bewijs dat leefstijlinterventies effectief ingezet kunnen worden bij herstel en behandeling van veel verschillende aandoeningen. Bij leefstijlgeneeskunde gaat het om het inzetten van therapeutische leefstijl veranderingen bij patiënten met gezondheidsklachten met als doel genezing, verminderen van gezondheidsklachten, het verminderen van complicaties en het afnemen van gebruik van medicatie.

Chronische aandoeningen waarvan sterk wetenschappelijk bewijs is dat leefstijl invloed heeft zijn onder andere overgewicht, diabetes type 2, hart- en vaatziekten, hormonale klachten, kanker en psychische aandoeningen.

Tijdens de eerste afspraak zullen we samen kijken naar al deze factoren en hoe deze mogelijk invloed hebben op jouw klacht. Je zal zien dat met kleine aanpassingen in leefstijl al veel winst te behalen is. 

Wil je kijken wat leefstijlgeneeskunde voor jou kan betekenen? Plan een gratis kennismakingsgesprek in of stel je vraag via het contactformulier